סדנת החשיבה המאולתרת
אני מגיע מעולם הג’אז בו האילתור הינו המרכז. כל חיי אני מאלתר בכל דבר שבו אני עוסק. אילתור הינו היכולת ליצור משהו חדש על בסיס הקיים באופן ספונטני ומיידי. במוסיקה זו היכולת לאלתר באופן ספונטני ומיידי על כל מבנה מוסיקלי קיים. במחול לדוגמא, היכולת להמציא תנועות ולרקוד באופן ספונטני. במשחק- היכולת לאלתר על דמות קיימת וכדומה. בכתיבה- היכולת לכתוב סיפור או שיר על בסיס שיר אחר.
אך מה לגבי היום יום? האם זה מקביל לכך שנדמיין מחשבות באופן ספונטני? האם ניתן ליישם את גישת האילתור בעבודה? בחיים? במחשבה שלנו? התשובה היא כן. האילתור יכול ללוות אותנו בכל תחום בחיים. צריך להיות מודעים לו ונוכל “להעתיק” אותו לכל תחומי חיינו. נוכל לשכלל אותו ולאמן את עצמנו לאילתור מחשבתי בכל תחום. אני קראתי לזה ‘האילתור המורחב’ במובן של לראות דברים באופן שונה ממה שהם למראית עין. היכולת לחשוב מחוץ לקופסא. היכולת להתגבר על קושי מסוים על ידי אילתור. ‘האילתור המורחב’ כדרך חיים. יצירת אלמנט חדש על תבנית קיימת.
זו סדנת ‘החשיבה המאולתרת’ נקודת המוצא שלי היא אלתור במובן של חשיבה ספונטנית, יכולת חשיבה ופעולה ‘מחוץ לקופסא’. יכולת ריתמית וחלוקת קשב שיעזרו לפיתרון קשיים ויכולת הסתכלות META על מצבים. שאתה מאלתר כמוסיקאי, אתה מנגן ויוצר תוך אינטראקציה והתייחסות להרמוניה, וריתמוס על אותו ציר זמן. הסדנה פותחת צוהר אל המחשבה המאולתרת- היכולת להגיב למצבים ספונטניים הדורשים התייחסות מיידית ומתאימה. זה יכול להיות, פתיחות רגשית למתרחש סביבנו ויכולת להגיב בהתאם. זה יכול להיות הקשבה ותגובה לקבוצה תוך יצירת הרמוניה קבוצתית. זה יכול להיות במצבים בהן יש תחושה של ‘אין מוצא’ וצריך למצוא ‘משהו’ חדש באופן מיידי. בכל הנושאים הללו אני נוגע במהלך הסדנה באמצעות מוסיקה ואילתור. אתם מוזמנים לסדנה שתגרום לכם לאלתר עם מחשבותיכם ולחשוב ‘מחוץ לקופסה’.
רקע
במהלך חיי, ולצד המוסיקה, עסקתי בתחומים נוספים שהפכו לחלק מהעשייה האמנותית שלי והביטוי היצירתי שלי. המסלול כלל לימודי מוסיקה ובהמשך לימודי משחק שהפכו לשזורים אחד בשני ובאו לידי ביטוי בכל תחום הפרפורמנס בו אני עוסק. בהמשך, לימודי B.A בהיסטוריה וחינוך ותרבות הילד. תחום נוסף שמשך אותי הינו העיצוב במרחב האינטרנטי של בניית אתרים ובו זמנית גם עיצוב ובנייה בברזל ובעץ. אם הייתי צריך לתייג את פעילותי במגרה אחת הייתי מתקשה למצוא את הערוץ המתאים בנוף הקונבנציונלי. אבל אני מוצא שהמגירה שיכולה להכליל את כל פעילותי הינו מושג ה’אילתור המורחב’.
מה בסדנה
משתתפי הסדנה פוגשים כלי נגינה שונים ממשפחות שונות. נשיפה הקשה וכדומה. אריק מנחה את הקבוצה לפעילויות מוסיקליות. לפעולות קשב וריכוז. ועבודת קצב משותפת. בהמשך יצירת פולירטמיות (קצבים שונים ומנוגדים בו זמנית) בין שתי קבוצות ומשחקי זיכרון מוסיקליים. אילתורים קוליים. תגובה מוסיקלית ספונטנית על ציר של קצב בין משתתף אחד לשני. יצירת ניגון וקצב מאולתרת כאשר המשתתפים לוקחים חלק בנגינה, שירה ותנועה.
אורך הסדנה:
- סדנה חד פעמית כשעה וחצי.
- סדנה בת 4 מפגשים של שעה וחצי כל מפגש.
למי מיועדת הסדנה
אנשי חינוך, הייטק, פרסום, קבוצות שמתארגנות באופן פרטי ועוד. את הסדנה ניתן לקיים בכל חלל, בין אם בבית או משרד המותאם לכמות המשתתפים. בארגונים גדולים ניתן לחלק הסדנה בהתאם למחלקות החברה.
מה התוצרים של סדנה
– ראשית, הרבה הנאה וגיבוש חברתי קבוצתי.
– יכולת לאלתר באמצעים מוסיקליים וקבלת ‘כלים’ ליישום האילתור בארגון בו אנחנו פועלים.
– ברמת הפרט, יצירתיות, ספונטניות, ויכולת להעז ולהשתחרר ממעצורים.
– תקשורת בין אישית טובה יותר וזורמת.